Vorbitori

Eiji Han Shimizu

Eiji Han Shimizu

Producator Happy Movie
 • Producator media, realizatorul unei serii aclamate de biografii publicate in 25 de tari si traduse in 10 limbi.
 • Producatorul Happy, cel mai aclamat documentar despre fericire din lume.
 • Autor si trainer in cadrul Happiness Training Japan, proprie initiativa pentru a creste gradul de fericire la nivel mondial. 

Eiji HAN SHIMIZU este autor japonez, trainer si producator de media, vorbitor invitat de mai multe ori la conferintele TED. 

Eiji Han Shimizu a fost nascut în Yokohama, Japonia, în 1970. El este un producatorul media si creatorul unei serii aclamate de biografii Manga care au fost publicate in 10 limbi si peste 25 de tari.Seria roman grafic se refera la vietile diferitelor figuri importante si include biografii ale Sfintiei Sale Dalai Lama, Maica Tereza, Mahatma Gandhi, Che Guevara si altii. Seria este folosita ca manual in scolile din India, Nepal si Statele Unite ale Americii.

Eiji este si producatorul filmului documentar de lung metraj despre fericire intitulat "Happy". El a calatorit in toata lumea, impreuna cu regizorul nominalizat la Oscar, Roko Belic, si a intervievat cele mai stralucite minti in psihologie, neuro-stiinta, filozofia si spiritualitatea ca au analizat ce ii face pe oameni cu adevarat fericiti. "Happy" a devenit numarul 1 documentar de pe iTunes în SUA / Canada / Australia, si a fost folosit ca material didactic la unele dintre cele mai importante institute de psihologie.

Cautarea fericirii autentice a schimbat viata lui Eiji in mod profund. El este acum un meditator pasionat, cu o certificare de Psihologie pozitiva si ofera ateliere de lucru si seminarii in intreaga lume cu privire la imbunatatirea fericirii celor din jur. El locuieste in prezent in Ubud, Bali.

Vanessa King

Vanessa King

Board Member Action for Happiness
 • Cofondator Action for Happiness
 • Facilitator al Universitatii din Pensylvania pentru Master Resilience Training Program al Armatei Americane. 
 •  Una dintre  putinele persoane la nivel global care au fost certificate cu diploma de Masterat in Psihologie Pozitiva aplicata, de la Universitatea din Pennsylvania. 

Vanessa este un membru al Consiliului Action for Happiness, o organizatie non-profit  pentru coeziune sociala, fondata de profesorul Lord Richard Layard si concentrata pe proactiav construirii bunastarii si rezistentei psihologice.

Ea are un rol activ in traducerea de cercetarilor psihologice in actiuni practice pentru persoane fizice si organizatii. Ea este arhitectul programului "10 solutii pentru a trai fericit " si conduce activitatea Action for Happiness in raport cu alte organizatii. Ea a realizat proiectarea si livrarea programului "Doing well from the inside out" ™ 'cu obiectivul de a construi angajamentul si  performanta participantilor, prin imbunatatirea bunastării. Ea vorbește în mod regulat la conferinte nationale si internationale. 

Vanessa a studiat cu Martin Seligman si cu multe alti lideri in acest domeniu. Ea este un facilitator instruit al Universitatii din Pensylvania pentru Master Resilience Training Program al Armatei Americane. 

Randy Taran

Randy Taran

Fondator Project Happiness USA
 • Cofondator Project Happiness si co-autor al cartii Project Happiness 
 • Membru de administratie in consiliul fundatiei Dalai Lama
 • Membru fondator al The Happiness Coalition care insumeaza organizatii in intreaga lume

Randy Taran este fondatorul Happiness Project, un proiect non-profit, care este specializat in crearea de programe avand ca obiectiv rezistenta emotionala, care sunt folosite de oameni de toate varstele si aprobate de catre scolile publice, institutii private si universitati din intreaga SUA si din lume. Randy este, de asemenea, co-autor al Project Happiness Handbook, o calatorie interactiva, care ilustreaza cele mai bune practici in promovarea invatarii sociale si emoționale.

Randy este pasionata de viata emotionala interioara a tinerilor. Pentru a aborda problemele legate de cresterea stresului in randul tinerilor, Randy a produs Project Happiness, un documentar premiat la care studentii din trei continente pun intrebarea "Ce este fericirea de durata?" Pe acest drum, ei vorbesc cu George Lucas, Richard Gere, neurologul Dr. . Richard Davidson si merg impreuna in India, pentru a avea o audienta privata cu Dalai Lama.

Din film, s-a dezvoltat un curriculum de invatare experientiala, ce integreaza curente de cercetare din psihologie pozitiva, neurostiintele si "mindfullness". Aceste programe sunt utilizate in prezent in salile de clasa si clase pentru tineret in toate cele 50 de state Ale SUA si peste 75 de alte tari.

Randy vorbeste in mod regulat la diverse conferinte despre fericire si teme care privesc tineretul. Ea este un colaborator permanent pentru Huffington Post si Edutopia. De asemenea, este profesor certificat al Yoga Alliance si detine o diploma MBA in Afaceri Internationale si Marketing de la Universitatea din New York. Randy serveste in consiliului de administratie al Fundatiei Dalai Lama, si locuieste cu familia ei aproape de Palo Alto, California.

Wenceslao Unanue

Wenceslao Unanue

Profesor Psihologie Economica Universidad Adolfo Ibanez Chile
 • Profesor de Psihologie economica si membru al Brtish Psychological Association
 • Consultant pentru Guvernul Regal al Bhutanului pentru economie bazata pe starea de bine.
 • Consultant al Organizatiei Natiunilor Unite pentru economie bazata pe fericire si bunastare.

In Chile, Wenceslao Unanue este profesor la Universitatea Adolfo Ibáñez Business School, membru al Red Felicidades Compartiendo si consilier al Instituto del Bienestar. In strainatate, el este reprezentantul de tara pentru IAREP (Asociatia Internationala pentru Cercetare in Psihologie Economica), membru al British Psychological Association si Academia de Invatamant superior, membru al Action for Happiness si cercetator de doctorat si profesor asociat la Universitatea din Sussex, Marea Britanie.

Profesorul Unanue detine urmatoarele grade si titluri profesionale: BA administrative si Stiinte Economice (PUC, Chile), Master Economie (PUC, Chile), BA Psihologie (PUC, Chile), Psiholog (PUC, Chile ), Master Psihologie sociala aplicata (Universitatea din Sussex, Marea Britanie).

Wenceslao Unanue a lucrat, de asemenea, in mai multe funcții de conducere, atat in sectorul public cat si privat, in ultimii ani, in Chile. In prezent, el este colaboreaza cu Guvernul Regal al Bhutanului si Organizatia Natiunilor Unite in construirea de noii paradigme economice (PND) pe baza fericirii si a bunastarii. Interesele sale principale adreseaza fericirea, bunastarea, durabilitatea, saracia, inegalitatile si politici publice.

Hedi Hoka

Hedi Hoka

 • Doctor in psihologie, “ambasador al fericirii si al echilibrului viata-munca”.
 • Leadership / Life Coach 

Hedi Hoka scrie, vorbeste in public si crede cu toata convingerea in puterea stiintei. "Am urmat o serie de cursuri academice atat in țara cat si in strainatate. Dar niciodata nu mi s-a predat un curs despre fericire", spune dr. Hedi Hoka.

Iar acesta este motivul pentru care, in seminariile publice, vorbeste despre stiința fericirii:

"Cu cat invatam sa fim si sa ramanem fericiti, cu atat ne adaptam mai usor situatiilor prin care trecem. Fiecare dintre noi trebuie sa descopere singur ce anume il face sa se simta mai bine. Nu este suficient sa fii fericit. Trebuie sa STII CA ESTI FERICIT. Daca vrei sa actionezi pentru a fi fericit, retine ca fericirea este o traire pozitiva a propriei vieti. Ca sa simti acest lucru, trebuie sa faci pace cu trecutul tau, sa inveti sa traiesti in prezent si sa fii optimist in fata viitorului" este mesajul pe care Hedi îl transmite seminariile ei.

Mai multe despre Hedi citește pe www.hedihoka.ro

Florin Ghinda

Florin Ghinda

Educator de spirit si emotie pozitiva

Hai sa vorbim despre gandire pozitiva, dar mai ales atunci cand lucrurile par sa nu mearga in directia pe care tu o doresti.

Sa discutam despre gandirea pozitiva APLICATA in viata ta reala tocmai pentru ca ceea ce tu spui, ce faci si ce gandesti sa se asemene intr-o masura de care tu sa te bucuri.

Sunt Florin Ghinda si te invit sa descoperim impreuna puterea energiei pozitive, adica magia din care ne luam energie, dar mai ales dam energie.

Anca Ghinea

Anca Ghinea

Creative Advertising Manager INTUITEXT, divizia educationala SOFTWIN
 • Autor al cartii “Arborele sperantei”
 • Realizatoare de ateliere de creativitate pentru copii
 • Creatoare de campanii de comunicare si advertising.

Doua cuvinte imi marcheaza viata: creativitate si fericire.

“Creativitatea” impregneaza TOT ceea ce sunt astazi ca OM si ca PROFESIONIST, iar “fericirea” reprezinta mai mult decat un efect de unda generat de primul termen , e starea si dorinta minunata de a trai viata intr-un stil inaltator… nu doar la ocazii speciale, ci in fiecare zi.

Am o experienta de peste 16 ani in manifestarea creativitatii.

Laura Ducu

Laura Ducu

Regizor, Trainer
 • Regizor, copywriter
 • Trainer in comunicare, actorie si terapie prin artă
 • Social media manager 

Sunt dincolo de orice, o persoană iremediabil îndrăgostită de artă şi de comunicarea prin artă.

Am 26 de ani, am absolvit Uiversitatea Naţională de Arte Teatrale şi Cinematorgrafice "I. L. Caragiale", Regie de Film şi TV şi de când mă ştiu, mi-am ales ca cei mai buni prieteni creativitatea şi imaginaţia. Sunt Fericită să le am în viaţa mea.

Malina Chirea

Malina Chirea

CoFondator Asociatia Initiativa pentru Fericire
 • CoFondator al Asociatiei Initiativa pentru Fericire 
 • Facilitator cu experienta in starea de bine 
 • Trainer UNCTAD pentru schimbare comportamentala 

Malina este una dintre persoanele care au infiintat Asociatia Initiativa pentru Fericire in 2012, dar nu este primul ei proiect. In schimb, este proiectul in care se regaseste cu cea mai mare precadere.

Datorita muncii in industria muzicala, media si online, Malina a fost responsabila cu organizarea evenimentelor diverse: concerte de 10.000 persoane, lansari de produse si chiar conferinta "How to Web".

Ea si-a descoperit insa pasiunea pentru antreprenoriatul social dupa ce a citit cartea lui Muhamad Yunus, Dezvoltarea Afacerilor Sociale. 

"Sunt mandra sa fiu cofondator al unei initiative care are ca obiectiv starea de bine a celor din jur. Cred ca aceasta este cheia catre o lume mai buna. Toate studiile arata ca oamenii care sunt fericiti vor fi mereu oameni iubitori, responsabili, conectati la societate." 
Desi asociatia este pornita anul trecut, are deja o echipa de apoape 20 de persoane, filiale in 7 regiuni ale Romaniei si peste 3.000 de participanti la evenimentele organizate in facultati, licee si comunitati.

Invitat supriza

Invitat supriza

Persoana publica

Aflati in curand despre cine este vorba! 

Parteneri

Buzzle Romania Libera Seeds for Happiness Farmaciile Help Net Big City Life Cariere Libraria Bastilia Humanitas Muzeul Taranului Roman Lente Editura Herald Fundatia Calea Victoriei Traieste Constient Conferinta Business Days Romania-insider.ro Manager Express 9am Project Happiness Romania Pozitiva Action For Happiness Incubator 107 StiriONG.ro CSRevolution suntparinte.ro Ziare.com Didactic.ro Sapte Seri Wall-Street Kudika Happy Movie